SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ. BUGÜN

AHİMDER

(AMASYA İMAM HATİP İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ)

 

        Tüm varlığı belli bir düzen içinde yaratan yüce Allah, insanoğlunu diğerlerinden ayırt etmiş, üstün meziyetlerle donatarak eşrefi mahlûkat kılmış ve onu yeryüzündeki halifesi  yapmıştır. Hilafet misyonu ile gelen sorumluluk insanı, kendisine, yaratıcısına ve diğer varlıklara karşı sorumlu kılmıştır. Bu sorumluluk temelde Allah’ı razı etmeye dayanarak, tevhid  ilkesi çerçevesinde Allah’a kulluk yapmaktır.

      Ahimder, bu sorumluluğun farkında olan Amasya İmam Hatip Lisesi Mezunlarından Necmi ERASLAN başkanlığında bir grup mezun ağabeylerimiz tarafından 2005 yılında kurulmuş olup, bütünüyle Allah’ın rızasını gözeterek ona karşı sorumluluklarını yerine getirme çaba ve gayreti içerisinde olmayı en temel gayesi edinmiştir.

   Ahimder’in  (Amasya İmam Hatipliler Derneği) İbrahim ASLAN başkanlığında oluşan yönetimi bu çaba ve gayreti artırarak daha güzel hizmetler yapma azmi içerisinde olmuşlardır.

     Dernek olarak gayemiz; Amasya İmam-hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplarının haklarını korumak, her bakımdan gelişmelerine ve kalkınmalarına yardımcı olma, birlik, beraberlik ve dayanışmalarını sağlamak, kültürel ve sosyal gelişmelerini temin etmektir.

     Yönetim olarak sorumluluğumuz çerçevesinde öncelikli hedef olarak bize bu bilinci kazandıran okullarımıza karşı vefa borcumuzu ödemek ve bunun en uygun yolunun da  bu okullardan mezun olmuş ve hâlihazırda okullarımızda okuyan kardeşlerimize karşı olduğunu düşünmekteyiz. Üzerimize düşen  ‘iyiliği emir ve kötülükten men etme’ sorumluluğunu, yeryüzündeki bütün insanlığa ulaştıracak örnek ve öncü bir topluluk ortaya çıkartmak için okul mezun ve mensuplarımızı en uygun başlangıç noktası olarak görmekteyiz.

     Çünkü biliyoruz ki elli küsur yıldan buyana okullarımızdan mezun olmuş kardeşlerimiz, bugün içerisinde bulunduğumuz toplumun hemen her kademesinde yer almıştır, almaya devam ediyor ve edecektir. Bu toplum içerisinde bir birey olarak, bir aile reisi olarak, bir işçi, amir, memur veya bir yönetici ve işveren olarak sorumluluklar üstlenen ve üstlenecek olan bu kardeşlerimiz eğer bilinçli bireyler olarak yaşar ve hareket ederlerse elbetteki Allah’ın razı olacağı bir toplumun oluşması tedrici bir şekilde kolayca oluşacaktır.

     İmam Hatip okullarımızda idarecilerimiz, bir üst makama çıkma hedefini değil, imam hatip neslini ilim, irfan ve ahlak olarak bir üst makama çıkarma derdini gütmelidir.

Öğretmenlerimiz, derslerine kuru memur zihniyeti ile değil, Nurettin Topçu’nun “40 yıllık öğretmenim, hiçbir derse abdestsiz gitmedim” hassasiyeti ve ibadet şuuruyla girmelidir.

Velilerimiz, çocuklarının sadece diploma sahibi olmasını değil, ülkemizin geleceğinin teminatı olacaklarını düşünerek yatırımlarını yapmalıdır.

Biz mezunlar ise, imam hatip davasının, İslam dünyasının 21. yüzyılda düştüğü yerden kalkmasını temin edecek ateş, ruh, aşk ve muhabbet kaynağı olduğunu unutmamalıdır.